| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Zbyszek146 Użytkownik

|
Wysłany: 03.08.2007 21:15 Temat postu: UTP |
|
|
Te opracowanie przesłalem już kilkunastu naukowcom i instytucjom naukowym
Niestety ,żadnej reakcji , z wyjątkiem jednej odpowiedzi korygującej stylistyke ale nie dającej odpowiedzi na zadane pytanie- czy założenia
zawarte w opisie moga słuszne
Publikuje 18 stron z mojej pracy w nadzieji ,że dotrze ona do szerszego niz dotychczas grona i wywola jakis odzew
Prosze o wszelkie sugestie i uwagi] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pOwer Moderator

|
Wysłany: 26.11.2007 18:10 Temat postu: |
|
|
A co te wywody wnoszą ciekawego? _________________ Masz problem z fizyką? Zobacz forum fizyczne - »Ars Physica«
TeX | Regulamin
"I don't know what is the speed of sound. I don't carry information in my mind that is readily available in books." - A. Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sirRegisXilocen Stały bywalec

Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 94 Pomógł: 15 Skąd: 64 LO Witkacy
|
Wysłany: 10.01.2008 22:39 Temat postu: |
|
|
Panie.. na wstępie mylisz Pan wzory:P W11 - to energia ciala spoczywajcego (a przynajmniej tak uczą w moim liceum:P) a W12 to jedynie przybliżony wzór dla jednego szczególnego przypadku.
Teraz pytanie do owego wzoru podstawowego:
wiąże on częstotliwość z masą (reszta wyrażeń to stałe), moje pytanie: to jest częstotliwość *czego* i masa *czego*? jaki jst sens fizyczny tego wzoru.
Podał Pan przykład z oddziaływaniem grawitacyjnym dwóch mas i wyliczył "częstotliwość" dla takiego oddziaływania (używajac "stałej" g ktora nie jest uniwersalna stałą fizyczną i nie ma dobrze określonej wartości), czym jest ta częstotliwość?
Na wstępie mówi Pan o drganiu czasoprzestrzeni (o tym w liceum nie uczą ), więc czy mógłby Pan wyjaśnić o co chodzi?
Ja myśle że ta "interpretacja" to dobry przykład na to czym różni sie matematyka od fizyki. W fizyce trzeba wiedzieć jaką fizyczną interpretacje mają te literki po obu stronach znaku równości czyli poprostu - co oznaczją. Bo samo słówko "częstotliwość" tu nie wystarcza.
Mam nadzieje ze troche ożywie dyskusje i ze autor pracy nie zdążył już zapomnieć o tym forum:P
PS Moze ja nie łapię czegoś z tymi drganiami czasoprzestrzeni ale jeszcze nie spotkałem się nigdy z jakąś teorią na ten temat (moja wiedza własciwie nie wykracza poza program licealny) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
masterofd1 Użytkownik

|
Wysłany: 07.12.2009 20:10 Temat postu: |
|
|
| eee |
|
| Powrót do góry |