UTP

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Serwis Fizyczny OMIKRON Strona Główna -> Hydepark
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zbyszek146
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: 03.08.2007 21:15    Temat postu: UTP Odpowiedz z cytatem

Te opracowanie przesłalem już kilkunastu naukowcom i instytucjom naukowym
Niestety ,żadnej reakcji , z wyjątkiem jednej odpowiedzi korygującej stylistyke ale nie dającej odpowiedzi na zadane pytanie- czy założenia

zawarte w opisie moga słuszne
Publikuje 18 stron z mojej pracy w nadzieji ,że dotrze ona do szerszego niz dotychczas grona i wywola jakis odzew

Prosze o wszelkie sugestie i uwagi]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pOwer
Moderator
Moderator

PostWysłany: 26.11.2007 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co te wywody wnoszą ciekawego?

TeX | Regulamin
"I don't know what is the speed of sound. I don't carry information in my mind that is readily available in books." - A. Einstein
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
sirRegisXilocen
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 10.01.2008 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie.. na wstępie mylisz Pan wzory:P W11 - to energia ciala spoczywajcego (a przynajmniej tak uczą w moim liceum:P) a W12 to jedynie przybliżony wzór dla jednego szczególnego przypadku.

Teraz pytanie do owego wzoru podstawowego:
wiąże on częstotliwość z masą (reszta wyrażeń to stałe), moje pytanie: to jest częstotliwość *czego* i masa *czego*? jaki jst sens fizyczny tego wzoru.
Podał Pan przykład z oddziaływaniem grawitacyjnym dwóch mas i wyliczył "częstotliwość" dla takiego oddziaływania (używajac "stałej" g ktora nie jest uniwersalna stałą fizyczną i nie ma dobrze określonej wartości), czym jest ta częstotliwość?

Na wstępie mówi Pan o drganiu czasoprzestrzeni (o tym w liceum nie ucząRazz), więc czy mógłby Pan wyjaśnić o co chodzi?

Ja myśle że ta "interpretacja" to dobry przykład na to czym różni sie matematyka od fizyki. W fizyce trzeba wiedzieć jaką fizyczną interpretacje mają te literki po obu stronach znaku równości czyli poprostu - co oznaczją. Bo samo słówko "częstotliwość" tu nie wystarcza.

Mam nadzieje ze troche ożywie dyskusje i ze autor pracy nie zdążył już zapomnieć o tym forum:P

PS Moze ja nie łapię czegoś z tymi drganiami czasoprzestrzeni ale jeszcze nie spotkałem się nigdy z jakąś teorią na ten temat (moja wiedza własciwie nie wykracza poza program licealny)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
masterofd1
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: 07.12.2009 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eee
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Serwis Fizyczny OMIKRON Strona Główna -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: